"A művészet lemossa a lélékről a mindennapok porát..."
Pablo Picasso

Rózenberszki Andrea

tűzzománc honlapja

Bemutatkozás

Rózenberszki Andrea vagyok. 1970. április 26-án születtem Tiszaföldváron. Már kisgyermekként imádtam rajzolni. Kedves kis vidám „alkotásaimmal” nap mint nap igyekeztem örömet szerezni a családomnak.

Később a tanítónő édesanyám szemléltető eszközeinek elkészítésében éltem ki alkotásvágyamat. Az általános iskolai és az óvónői szakközépiskolás éveim alatt pályázatokra rajzoltam, rajzszakkörre jártam. Később a tanítóképző főiskolán is a rajz szakkollégiumot választottam. Ezt követően 10 évig alsó tagozatos gyerekeket tanítottam.

1999-ben kísérő nevelőként részt vettem egy alkotótáborban Cibakházán, ahol festőművészek foglalkoztak gyerekekkel. Biztatásukra újra rajzolni kezdtem, és felvételiztem a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola rajz szakára. A főiskolás évek alatt egyszer – csupán egy hétvégén – betekintést nyerhettünk a tűzzománcozás rejtelmeibe. Ez épp elég volt ahhoz, hogy fölkeltse érdeklődésemet, és attól kezdve kerestem a lehetőségeket. Azóta (2003 óta) minden nyáron 10 napot töltök Tiszakürtön, – egy rajztanárok számára meghirdetett – tűzzománcos alkotótáborban, és szeretnék minél többet megtapasztalni, kipróbálni, megtudni a zománcozás művészetéről.